Vrijdag 7 april heeft Unielabel het hoogst haalbare energielabel uitgereikt aan het Huis van de Gemeente van de gemeente Peel en Maas. Omdat de gemeente Peel en Maas duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan, is ervoor gekozen om het nieuwe gemeentehuis zo duurzaam mogelijk te bouwen. Met een A++++ label kunnen zij gerust zeggen dat ze dit waar hebben gemaakt.

Tijdens het bouwen van het gemeentehuis heeft de gemeente Peel en Maas ervoor gekozen zo duurzaam mogelijk te bouwen. Zo is er gekozen voor zonnepanelen op het dak, na-isolatie, HR+++ glas en maakt het Huis van de Gemeente gebruik van de inovatieve mogelijkheden van ijsverwarming. Deze technieken hebben ertoe bijgedragen dat het Huis van de Gemeente een zeer duurzaam gebouw is, met een A++++ energielabel.

Henk Wulms van Unielabel: “In Nederland zijn nog maar enkele gebouwen die een A++++ label hebben. Bij een energielabel vanuit deze methodiek wordt nagegaan of ook daadwerkelijk alle maatregelen zijn uitgevoerd, zoals vooraf is afgesproken en vastgelegd. Dit betekent dat alles aangetoond moet worden aan een onafhankelijke instantie. Tijdens de bouw moeten diverse foto's worden gemaakt en leveringsbonnen met alle specificaties van de toegepaste materialen moeten overlegd worden. Dit bleek ook bij de bouw van het Huis van de Gemeente niet zo eenvoudig te zijn.”

Ook voor de gemeente Peel en Maas begint een duurzaam morgen vandaag. Daarmee lopen zij aan kop en dienen zij als voorbeeld voor andere gemeenten, bedrijven en ook inwoners. 

Offerte opvragen?
Neem gerust contact met ons op.

Contact opnemen