Er zijn veel ingrepen die u in een pand kunt doen om deze energiezuiniger te maken. Maar welke zijn dit en – niet onbelangrijk – waar begint u mee?

Unielabel stelt zich op als energieregisseur. Wij helpen u beslissen uit de legio mogelijkheden om te besparen.

Energie besparen begint bij waarnemen. Het waarnemen van de installaties binnen een gebouw welke energie verbruiken, en het waarnemen van de schil van het gebouw dat in contact staat met de omgeving. Wij als energieadviesbureau kunnen u op basis van onze waarnemingen adviseren welke mogelijkheden er liggen. Afhankelijk van de huidige situatie en de mogelijke ingrepen kunnen wij gebouw specifiek de investeringskosten aangeven en daarbij de terugverdientijd. Dit kan voor zowel één enkele woning, een utiliteitspand of zelfs voor complete appartementencomplexen.

Download hieronder onze certificaten:

Ook op het gebied van klimaat en leefbaarheid van de ruimte is vaak winst te behalen. Dit is niet iets wat direct in de terugverdientijd uitgedrukt is, maar toch belangrijk is op plekken waar we werken, leren en leven. Temperatuur, licht, vochtgehalte, luchtverversing en de CO2-concentratie zijn allen van invloed op het binnenklimaat. Het binnenklimaat is te beoordelen aan de hand van zulke meetgegevens.

Voor de financiering van energiebesparende maatregelen zijn er verschillende mogelijkheden. Afhankelijk van de ingreep, het type pand en de eigenaar zijn er subsidies, fiscale voordelen en “groene” leningen om deze maatregelen te financieren. Ook bestaat voor verhuurders in de sociale huursector het huurwaarde waarderingssysteem. Meer informatie over de mogelijkheden vindt u hier

Wij als energieadviesbureau kunnen u op basis van onze waarnemingen adviseren welke mogelijkheden er liggen

Wat is mijn energielabel?

Weet u niet zeker of uw pand een definitief energielabel heeft? Controleer het hier.

Offerte opvragen?
Neem gerust contact met ons op.

Contact opnemen