Energielabels zijn in het leven geroepen om het energieverbruik van panden met elkaar te kunnen vergelijken. Unielabel is gecertificeerd om deze energielabels te mogen verstrekken voor zowel utiliteitspanden als woningen.

Wanneer u uw pand gaat verkopen, bent u volgens de wetgeving verplicht om een energielabel op te stellen.

Een energielabel is een een certificaat waaruit blijkt hoe energiezuinig een pand is. Dit wordt aangegeven op een schaal van A++ (zuinig) tot en met G (onzuinig).

Welke waarde een pand krijgt is afhankelijk van enkele factoren. Deze factoren zijn onder andere het bouwjaar, isolatiewaarden, glastypen, aanwezige installaties en de gebruikersfunctie van het pand. Zo zijn er nog legio andere factoren die samen het energielabel bepalen.

Download hieronder onze certificaten:

Hoe komt u aan een energielabel?

Gebouwbeheerders

Voor utiliteitsgebouwen komt er een EPA-U gediplomeerde adviseur van Unielabel langs om het pand op te nemen. Hierbij wordt de gehele (thermische) schil van het gebouw in kaart gebracht en zal gekeken worden naar de aanwezige installaties in het pand. Deze gegevens worden vervolgens gebruikt voor de berekening van het definitieve energielabel.

Woningeigenaren

Indien u een woningeigenaar bent, kunt u dit relatief eenvoudig zelf doen via de website energielabelvoorwoningen.nl. Hier kunt u inloggen met uw Digid en een defintief label afmelden.

Wat is mijn energielabel?

Weet u niet zeker of uw pand een definitief energielabel heeft? Controleer het hier.

Offerte opvragen?
Neem gerust contact met ons op.

Contact opnemen